لیست اختراعات عبدالكريم مهرباني


ثبت :
از
تا
اظهارنامه :
از
تا

بازنشانی
تعداد موارد یافت شده: 3
تاریخ اظهارنامه: 1398/01/27
تاریخ ثبت: 1398/08/20
خلاصه اختراع:

فرايند توليد پروپيلن از متانول كه در آن ابتدا بخار متانول با عبور از يك راكتور به مخلوط گازي شامل دي ‌متيل ‌اتر تبديل شده و سپس با عبور اين مخلوط از روي يك كاتاليست زئوليتي شكل-گزينش‌گر (كاتاليست اختراع¬هاي شماره CA2642395 و CA2622455) در مجموعه‌اي از راكتورهاي متوالي به مخلوطي از هيدروكربن‌ها شامل پروپيلن تبديل مي‌شود. جداسازي محصول مطلوب پروپيلن از محصولات جانبي، توسط تجهيزات جداسازي محصولات هيدروكربني صورت مي¬گيرد كه شامل برجهاي تقطير، استخراج، جذب، درام-هاي جداسازي، كمپرسور و مبدلهاي حرارتي مي¬باشند و با هدف كمترين استفاده از يوتيليتي¬ها و راندمان بالاي جداسازي محصولات مطلوب در كنار يكديگر قرار گرفته¬اند. در فرآيند اين اختراع، تغييراتي بر روي فرآيند پيشين توليد پروپيلن از متانول (پتنت شماره 72726) صورت گرفته است كه اين تغييرات شامل يك سيستم كنترل دمايي جديد براي راكتورهاي توليد پروپيلن از متانول (PVM)، يك سيستم احياي جديد براي كاتاليستهاي راكتورهاي PVM، يك سيستم بازيابي حرارتي جديد كه بلافاصله بعد از راكتورهاي PVM قرار گرفته است و يك سيستم جديد براي سيكل آب فرآيندي مي¬باشد. با اعمال همزمان اين تغييرات، فرآيند جديد به لحاظ قابليت عملياتي، مصرف انرژي و جداسازي بهبود يافته است. همچنين در فرآيند جديد برخي مشكلات عملياتي فرآيند پيشين (پتنت شماره 72726) با طراحي¬هاي جديد، مرتفع شده است.

تاریخ اظهارنامه: 1396/02/07
تاریخ ثبت: 1396/03/16
خلاصه اختراع:

در فناوري توليد پروپيلن از متانول حداقل دماي لازم براي خوراك در ورودي راكتور توليد پروپيلن از متانول 450 درجه است. لذا ضروري است تا مسير گرم‌كن نهايي خوراك تا راكتور داراي حداقل افت دمايي باشد. باتوجه به اينكه دماي خروجي از گرم‌كن نيز داراي محدوديت‌هايي نيز مي‌باشد لذا اهميت جلوگيري از افت دمايي زياد بسيار مهم است چراكه راكتور توليد پروپيلن از متانول را دچار اختلال نموده و خروجي راكتور قابل پيش‌بيني نمي باشد.

تاریخ اظهارنامه: 1396/02/07
تاریخ ثبت: 1396/03/16
خلاصه اختراع:

در فناوري توليد پروپيلن از متانول بخش واكنش‌ها از دو قسمت تشكيل مي‌شود كه قسمت اول شامل تجهيزاتي است كه در آن تبديل متانول به دي‌متيل ‌اتر اتفاق مي‌افتد. حداقل دماي مورد نياز براي خوراك جهت انجام اين واكنش در راكتور حدود 275 درجه سانتي‌گراد مي‌باشد و همچنين دماي خوراك نبايد از 275 تجاوز كند لذا پيش‌بيني فرايند‌هايي كه بتوان در آن هم خوراك را داغ كرده و هم با همان دما به راكتور رساند بسيار حائز اهميت است. هدف از اين اختراع جانمايي دقيق مبدل فوق‌گرم كن خوراك راكتور دي‌متيل‌اتر است كه براي اين منظور در مسير خروجي از مبدل نيز فيلتر كارتريجي پيش‌بيني شده است كه از ورود ذرات تشكيل شده احتمالي به راكتور جلوگيري كند چون در غير اينصورت باعث اختلال در واكنش و افزايش افت فشار در راكتور ميشود.

موارد یافت شده: 3